Yrkesambassadörer

Industridag Östergötland har hela tiden haft några av industrins unga medarbetare som ambassadörer, både på film, i text och bild och på scenen. Vi tror att de som bäst kan förmedla intressanta tekniska utbildningar och spännande yrken i industrin är unga coola tjejer och killar som trivs med sina yrkesval.

Sedan 2015 har vi byggt upp en bank av yrkesambassadörer. Från början med stöd av Skolverket men numera producerar vi några nya filmer inför varje Industridag med stöd av kommuner, industri- och teknikföretag och övriga intressenter.

Alla yrkesambassadörer jobbar på industri- och teknikföretag i Östergötland. En del har fått jobb direkt efter gymnasiet och andra har pluggat vidare till ingenjörer med olika inriktningar. Många har bytt arbetsuppgifter sedan filmen producerades för inom industrin är det vanligt att man gör karriär!

Porträtten kan användas som inspiration för t.ex. elever som ska välja utbildning och yrke och deras föräldrar, men även studie- och yrkesvägledare, rektorer, lärare och arbetsförmedlare.