jobbcrikus_publik

Nu är vernissagen av Jobbcirkus på Arbetets museum avklarad och den första klassen med elever har redan varit på plats för en guidad tur genom utställningen. Eleverna bjuds på en färgsprakande tur där förutfattade meningar ställs på kant och där elevens egna framtidsval sätts i fokus.

Måndagen den 7 okt 2013 bjöds alla företag och organisationer som är och har varit engagerade i Jobbcirkus och Industridag Östergötland in till invigning och en VIP-visning av utställningen. Landshövding Elisabeth Nilsson, Lars ”Laban” Bengtsson från Östsam samt museidirektör Niklas Cserhalmi höll ett gemensamt inledningstal. Bl.a. beskrev Elisabeth vikten av att ha förebilder och att barn och ungdomar får en chans att se vilken vardag som gömmer sig bakom olika yrkestitlar.

Sedan bjöds deltagarna på en inspirationsföreläsning av Robert Kusén. Robert beskrev sin egen resa från sina rockstjärnedrömmar till en skolkande gymnasietid och till sin tid som montör på det som då hade öknamnet ”Apberget” vid Scania i Södertälje. Robert beskrev vidare sin mentala resa från att ha känt sig dum och idiotförklarad till att bli sedd, bekräftad och fått ta ansvar. Robert berättade om kontrasten mellan att vara montör vid motormonteringen till att efter ett par år få ta emot ett stipendium av HM Konungen för ”Ungt Ledarskap”. Det Robert ville skicka med åhörarna var vikten av bra ledarskap och vikten av respekten för människan.

Givetvis bjöds deltagarna på en visning av utställningen också och några av de fem personerna som är porträtterade fanns på plats.

Om du vill ha mer information om Industridag Östergötland är du välkommen att kontakta projektledare Elin Hultman via elin.hultman@industrikompetens.se.