Lokal Industridag på Mixum i Motala

Onsdagen den 8 november arrangerar Industridag Östergötland, Motala kommun och Mixum en lokal industridag tillsammans. I år är det sjätte gången och vi ser fram emot att få besöka Mixum denna gång.


Vi träffade Magnus Franzén en fredagseftermiddag för att få veta lite mer om hans resa på företaget och vad vi har att se fram emot när vi ses i november.

Magnus har jobbat på Mixum i över 30 år och har de senaste 20 åren haft rollen som VD på företaget.
I mejlsignaturen från Magnus säger hälsningen ”Med smakfulla hälsningar,” en del om företagets inriktning som är inriktad på att producera mat inom premiumsektorn. Har du någon gång ätit en plocksallad från Picca Deli, ja då har du ätit en sallad som är producerad på Mixum i Motala.

Varför ska man jobba hos er?
”- Vi har Motalas roligaste arbetsplats”, säger Magnus med ett brett leende. Här får våra anställda vara kreativa, lösa problem, vara flexibla och gärna vara bra på att produktutveckla tillsammans med kund. Vi satsar på trivselaktiviteter för våra anställda vilket jag tycker är viktigt för att alla ska trivas och ha roligt på arbetsplatsen. Högt till tak tycker jag ringar in en dag på jobbet hos oss, säger Magnus.

Under högsäsong är vi runt 120 medarbetare på plats med över 20 olika nationaliteter. Många får sitt första jobb hos oss och vi tar emot sommarjobbare i gymnasieåldern.

Om vi tittar bakåt och tar det från början, vad tyckte du var roligast i skolan?
– Teknik och matte var mina favoritämnen. Det blev naturligt för mig att jobba vidare inom dessa två områden. Jag läste 4-årig tekniskt program och blev gymnasieingenjör, berättar Magnus.

Vart är Mixum om vi tittar framåt i tiden?
– Vi är ett bolag som har fortsatt att utvecklats och vår omsättning har ökat. Idag håller vi på att ta fram nya växtbaserade produkter och jag tror att vi har ett ännu bredare utbud av produkter om fem år, säger Magnus.

När vi träffar Mixum den 8 november kommer vi att få svar på bland annat;
– Hur många ton pasta kokas per timme?
– Vad är omsättningen på smörgåstårtor?
– Vilken vardagsprodukt är Mixum ledande på i Sverige?

Vill du läsa mer?