Digital kickoff inför Industridag Östergötland 2021

Inför de stora eventen vartannat år brukar landshövdingen bjuda in till kickoff på slottet. På grund av mötesrestriktioner fick vi tänka om i år och i stället bjuda in till en digital kickoff.

Den 8 oktober samlades de medverkande på Konsert & Kongress i Linköping för att diskutera det förra eventet i Mjölby 2019, det kommande i Finspång 19 oktober 2021 och vad Industridag betyder för samarbetet mellan skola och industriföretag i Östergötland.

Medverkande talare på kickoffen var Carl Fredrik Graf, Landshövding, Susanne Tapper, HR-chef Toyota, Cecilia Burenby, KSO Mjölby, Christer Hallin, VD Hallins Verkstäder, Moa Barkhagen, HR-chef Modine, Hans Holmström, VD Siemens, Ulrika Jeansson, KSO Finspång, Magnus Ekenblom, VD Curt Nicolin gymnasiet, Marie Orest, Studie- och yrkesvägledare samt Senad Bosnjakovic, yrkeslärare. Samtalen leddes av Fredrik Gärdeman från ActiPro Event. Vi fick också se några av de filmer på yrkesambassadörer som vi producerat under åren.

Den sista halvtimmen erbjöd vi möjlighet till digitalt mingel kring olika teman i olika ”rum”.

Intresset för den digitala kickoffen var stort, ett 60-tal deltagare från kommuner, företag och intresseorganisationer hade anmält sig. Om du missade kickoffen finns möjlighet att se den i efterhand.

Madeleine Söderstedt Sjöberg, ansvarig för Industridag på Länsstyrelsen, är du nöjd med den digitala kickoffen?

Det blev ett alternativt sätt att informera om och mobilisera inför Industridag 2021 i Finspång. Att dela in oss i mindre grupper gjorde det lättare att kunna ha en diskussion där alla kunde göra sin stämma hörd. Under rådande omständigheter vill jag säga att jag tycker att det fungerade väl. Vi är i ett läge där vi inte får vara främmande för att prova nytt och lära oss av det för att ändå kunna driva insatser framåt.

Industridagen i Mjölby blev mycket lyckad och nu ska vi arbeta för att överträffa den i Finspång 2021. För att lyckas med det behöver vi hjälp av våra finansiärer från både kommuner, företag och intresseorganisationer. Vi kommer att kontakta er via mail den närmaste tiden.

Du kan se vår digitala kickoff här.

Vill du läsa mer?