Lokal Industridag i Motala

Varför ändra på ett lyckat koncept? Förra året arrangerade Industridag Östergötland en välbesökt lokal Industridag tillsammans med Motala kommun och Holms Industri under Innovationsveckan.

Den 8 november hade turen kommit till Rasch, som utvecklar och tillverkar ventilationsprodukter i Motala, att få stå som värd för en intressant eftermiddag, som en aktivitet i årets Innovation Week.

Ett 30-tal intresserade lärare, rektorer, studie- och yrkesvägledare, kommunala chefer, politiker och arbetsförmedlare samlades och fick höra om både Industridag Östergötland, Teknikcollege, Branschrådet för Industri och tillverkning samt samarbetet mellan industriföretag och UngaTIO.

Vi fick också höra platschef Anders Wolving berätta om Rasch som växt stadigt i många år, samt gå en runda i produktionen och se allt ifrån automatiserad plåtbearbetning till robotar. Mycket intressant var också att få höra hur Rasch skapat egna karriärvägar i företaget. Vi fick träffa en av dem, Mikael Clovell, som gått från operatör till produktionstekniker genom att företaget tagit tillvara hans vilja och ambition och låtit honom vidareutbilda sig internt.

Tack Anders Wolving och alla andra medverkande för en intressant eftermiddag!
Läs gärna mer om UngaTIO på www.ungatio.se

Vill du läsa mer?