Framtidsfrön, Siemens Energy och skolbarn

Ett av de valbara seminarierna på årets Industridag handlade om ett samarbete mellan Framtidsfrön och Siemens Energy där skolklasser fått ett uppdrag från Siemens Energy om att skapa energi på ett hållbart sätt för framtidens behov. Arbetstiteln på uppdraget var: Hur genereras framtidens energi? Eleverna fick fundera kring frågor om hur deras vardag ser ut samt föreställa sig hur den skulle vara utan el? Slutligen fick eleverna reflektera kring frågan om hur de kunde skapa den energi de behöver under sin vardag. Under projektets gång producerades en film som vi nu är glada att få visa! Vill du veta mer om Framtidsfrön, se www.framtidsfron.se

 

Läs mer

Snart är det lokal Industridag på Motala Verkstad!

Hej Maria Bogren, så kul att vi ska få komma till Motala Verkstad den 9 november! Det är femte gången vi anordnar en lokal Industridag i Motala under Innovationsveckan och det är rekordmånga anmälda.
Du är civilingenjör med många år i ledande befattningar inom industrin. Nu är du VD på Motala Verkstad. Det vore spännande att få veta lite mer om dig, du är ju en intressant förebild för unga som ska välja utbildning och yrke.

 

Läs mer

Hållbarhet i fokus

Toyota Material Handling har engagerat sig i Industridag Östergötland sedan starten 2013. Maria Välitalo har arbetat på Toyota Material Handling i Mjölby lika länge och är Sustainability Manager.

 

Läs mer

Årets moderatorer

I år är vi glada över att få presentera två regionala kändisar som moderatorer för Industridag Östergötland, Linn Lichtermann och Hans Grimsell!

 

Läs mer

Möt våra nya yrkesambassadörer

Vad förenar Moa, Mathias, Amanda, Isabelle, Sofia, Lisen, Moa och Rasmus? Jo alla har valt tekniska utbildningar och yrken och alla är våra nya yrkesambassadörer.

 

Läs mer

Reijmyre Glasbruk

Företagsbesök är ett av de viktigaste inslagen på Industridag Östergötland och har så varit sedan starten 2013.

 

Läs mer